Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΜΥΚΗΝΩΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον αγροκτηνοτροφικό σύλλογο Αργολίδος με τα τρακτέρ τους έκλεισαν την Εθνική Ναυπλίου Μυκηνών στο ύψος του Ανυφίου διαμαρτυρόμενοι για τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014. Οι αγρότες παραμένουν στο μπλοκ στην Εθνική Μυκηνών για όσο χρειαστεί ακόμα.

Οι αγρότες καλούν μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής ελπίζουν οι αγρότες, επιδιώκοντας συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Τη Δευτέρα οι αγρότες θα ανοίξουν τις μπάρες των διοδίων που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης του κάθε μπλόκου.


Αγρότες από 23 μπλόκα είχαν συναντηθεί το Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας για να εξετάσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους. 

ΔΗΜΑΡ: "Με προχειρότητα νομοθετεί η κυβέρνηση" - Σύσκεψη για το αγροτικό

Το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς για τα αγροτικά ζητήματα. 


Στη σύσκεψη συμμετείχαν μέλη της ΔΗΜΑΡ από όλη τη χώρα και συζητήθηκαν αναλυτικά τα τρέχοντα ζητήματα που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα της χώρας. 

Οι αγρότες κατεβαίνουν στην Αθήνα και συνεχίζουν σε 23 σημεία συγκεντρώσεις και τις απειλές αποκλεισμού

Παρόλο που η κυβέρνηση απέσυρε σειρά μέτρων, δηλώνουν πως δεν είναι ικανοποιημένοι και δεν θα κάνουν πίσω


Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής ελπίζουν οι αγρότες, επιδιώκοντας με μια δυναμική παρουσία να κάνουν επίδειξη δύναμης και να ασκήσουν πιέσεις στην κυβέρνηση ώστε να ικανοποιηθούν όλα τους τα αιτήματα.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο μπλόκο της Νίκαιας

Προσκλητήριο για μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο με αφετηρία το μπλόκο της Νίκαιας, προκειμένου η κινητοποίηση να έχει πανελλαδική μορφή, απηύθυναν οι αγρότες που συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας, εκπροσωπώντας 23 μπλόκα από όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, αποφάσισαν την ενδυνάμωση του αγώνα τους και την ενίσχυση των μπλόκων μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου.

Αλλάζει το προφίλ του αγρότη- Νέος, πτυχιούχος και χρήστης του ίντερνετ

Η ενασχόληση με τη γη έως τώρα ήταν περισσότερο εμπειρική, με τη γνώση να περνά από γενιά σε γενιά. Η παράδοση όμως αλλάζει και με τη στροφή νεότερων ανθρώπων προς τη γεωργία φαίνεται πως ο κλάδος έχει προοπτικές.


Ενδεικτική του φαινομένου είναι μία αποκαλυπτική έρευνα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, η οποία σκιαγραφεί το προφίλ των αγροτών στη Θεσσαλονίκη. Πλέον, όπως φαίνεται, ο Ελληνας αγρότης δεν είναι απλά γεωργός που παραδίδει τη σοδειά του σε κάποιο μεσάζοντα, αλλά αποκτά βαθμιαία κουλτούρα επιχειρηματία. Η έρευνα αποκαλύπτει πως ο αγρότης πλέον είναι νέος, πτυχιούχος και... σερφάρει στο ίντερνετ.

Πάτρα: Αγρότες έκλεισαν την Πατρών – Πύργου στο ύψος της Κάτω Αχαΐας


Την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, έκλεισαν αγρότες, λίγο πριν από τις 6.30 το απόγευμα.


Στην περιοχή συγκεντρώθηκαν περίπου 200 τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα
και ο αποκλεισμός της εθνικής οδού που ήταν συμβολικός, δεν κράτησε για πολλή ώρα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...