Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων σε ημερίδα στη Λάρισα

Δίωρο Πανθεσσαλικό συνέδριο με τίτλο  «Καλλιεργώ +Εκτρέφω + Παράγω+ Μεταποιώ+ Πουλώ = Κατακτώ τις αγορές», διοργανώνεται την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014 στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας.


Στόχος του συνεδρίου που συνδιοργανώνουν οι TenSteps10 και η Oecon, είναι αφενός να έρθουν οι παρευρισκόμενοι σε επαφή με τον σύγχρονο τρόπο σκέψης του επιχειρείν σε ότι αφορά τους τομείς της καλλιέργειας, της παραγωγής, της μεταποίησης και της πώλησης αγροτικών και γεωργικών προϊόντων και αφετέρου να κάνουν πράξη αυτό το σύγχρονο τρόπο σκέψης.

Ένταξη αγροτών σε προγράμματα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας

Τις αποφάσεις ένταξης 368 δικαιούχων αγροτών στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας σε Λακωνία, Ηράκλειο, Αχαΐα, Κεφαλονιά, Λάρισα, Λασίθι και Κορινθία υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.


Επίσης ανάλογες υπογραφές μπήκαν και για 616 δικαιούχους αγρότες στο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας σε Ημαθία, Κοζάνη, Κυκλάδες, Λευκάδα, Γιαννιτσά, Έδεσσα, Ροδόπη, Τρίκαλα, Φωκίδα και Χίο.

Β.Αποστόλου - ΣΥΡΙΖΑ: Οι αγρότες έχουν μπεί στο στόχαστρο...

Ομιλία του Β.Αποστόλου, ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σ/ν Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων»:


«Κύριε Υπουργέ, θετική η απόσυρση της συγκεκριμένης παραγράφου του άρθρου 46. Βέβαια, επειδή έγινε κάποιος θόρυβος, εμείς θα περιμένουμε την τελική κατάληξη. Και επιτρέψτε μας να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί μετά την εικόνα που βιώσαμε πριν από λίγο. Όμως εγώ, χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τις προθέσεις, κύριε Υπουργέ, σας λέω ότι δεν μπορείτε να προστατεύσετε τον αγροτικό χώρο, όχι μόνο γιατί βιώνει μια μείωση του εισοδήματός του -που ουσιαστικά αυτή την περίοδο τη βιώνει όλος ο ελληνικός λαός- αλλά κυρίως γιατί έχει μπει πραγματικά, ιδιαίτερα την τελευταία χρονιά, στο στόχαστρο.

Δέσμευση του Τσαυτάρη για τα "κόκκινα" δάνεια

Τη δέσμευση, ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει ευνοϊκή ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια» των αγροτών, επανέλαβε, από το βήμα της Ολομέλειας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης διευκρινίζοντας ότι θα έρθει στη Βουλή, μόλις πάρει την ευρωπαϊκή έγκριση.


Σύσσωμη η αντιπολίτευση αλλά και βουλευτές της συμπολίτευσης μίλησαν για απόγνωση χιλιάδων αγροτών μπροστά στο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν να χάσουν τις περιουσίες τους και κατηγόρησαν την κυβέρνηση για αδικαιολόγητη καθυστέρηση καλώντας την να καταθέσει άμεσα σχετική τροπολογία για την επίλυση του προβλήματος.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...