Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Καλές πρακτικές αγροτικής επιχειρηματικότητας και ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Την Κυριακή, 2 Φεβ 2014, από τις 11.00 έως τις 19.00, στην αίθουσα Corona, μέσα στην Agrotica, στην Θεσσαλονίκη, οργανώνεται πλατφόρμα παρουσίασης πετυχημένων πρακτικών από τις εμπειρίες αγροτών, και άλλων κατοίκων της υπαίθρου, με καλές πρακτικές αγροτικής επιχειρηματικότητας, εγκαινιάζοντας τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις προετοιμασίας του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ, που καθιέρωσε επιτυχώς η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας, στο Κανάλι Πρέβεζας το 2013. 

«Διευκρινιστική εγκύκλιο για τα βιβλία εσόδων - εξόδων των αγροτών τώρα»

Αυγενάκης προς Στουρνάρα


Στο νέο καθεστώς φορολόγησης της αγροτικής παραγωγής που έχει τεθεί σε ισχύ από την 1 Ιανουαρίου του 2014 και προβλέπει την τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων για τους αγρότες, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, και ζητά την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου που θα καθορίζει όλες τις ασάφειες σχετικά με το καθεστώς τήρησης βιβλίων εσόδων - εξόδων για τους αγρότες.

Ανταλλαγή Εμπειριών ΚοινΣΕπ στην Πιερία

Την Κυριακή, 12 Ιαν 2014, στις 12.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (28ης Οκτ 40, ΚΑΤΕΡΙΝΗ) η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΚοινΣΕπ ΜΟΥΣΕΣ ΠΙΕΡΙΩΝ» οργανώνει ανοικτή συνάντηση «ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ» με εκπροσώπους Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων από τον χώρο της Βορείου Ελλάδος.


Η ΚοινΣΕπ ΜΟΥΣΕΣ ΠΙΕΡΙΩΝ είναι η με αριθμό 1 πρώτη πιστοποιηθείσα ΚοινΣΕπ στην Ελλάδας σε εφαρμογή του Νόμου 4019/2011, ενώ οι μέχρι σήμερα πιστοποιηθείσες ΚοινΣΕπ είναι περίπου 354, αφού παρεμβλήθηκε το «2012-Διεθνές Έτος Συνεταιρισμών».

Στη Λάρισα η 6η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας

Τα σημαντικότερα προβλήματα της φυτοπροστασίας θα αναδειχθούν στην 6η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας με θέμα «Ώρα Ευθύνης και Δράσης στη Φυτοπροστασία» που θα πραγματοποιηθεί στις 24-26 Φεβρουαρίου 2014, στο χώρο του Δημοτικού Ωδείου , στη Λάρισα.


Η εν λόγω εκδήλωση διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και τη συμμετοχή των Επιστημονικών Εταιρειών Φυτοπροστασίας και όλων των φορέων και Ιδρυμάτων που σχετίζονται με τη Φυτοπροστασία.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...