Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ένταση στη «Δωδώνη» – κλειστή η Εθνική Οδός

Αιτία της έντασης είναι η ανακοίνωση της διοίκησης προς τους κτηνοτρόφους πως τα οφειλόμενα του Απριλίου θα τα πάρουν τον Αύγουστο και του Μαΐου το Σεπτέμβριο.

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», στο 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κόνιτσας.

Τρεις διμοιρίες ΜΑΤ είναι παρατεταγμένες απέναντι σε κτηνοτρόφους που είχαν συνάντηση με τη διοίκηση και εξαγριώθηκαν όταν τους ανακοινώθηκε ότι τα οφειλόμενα του Απριλίου θα τα πάρουν τον Αύγουστο και του Μαΐου το Σεπτέμβριο.

Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους έσπασαν μέρος της σιδερένιας πόρτας στην είσοδο του προαύλιου χώρου της γαλακτοβιομηχανίας.

Στο σημείο είναι κλειστά και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού.


Πηγή: skai.gr

Σε μια από τις καλύτερες χρονιές της τελευταίας 5ετίας εξελίσσεται η φετινή για την καλλιέργεια βάμβακος


Σε μια από τις καλύτερες χρονιές της τελευταίας πενταετίας εξελίσσεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, η καλλιέργεια βάμβακος. 

Σε αυτό εκτός από την απουσία μέχρι στιγμής του πράσινου σκουληκιού συντελούν και οι φετινές καιρικές συνθήκες (απουσία καύσωνα) με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να αναφέρουν ότι ηι παραγωγή θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη. 

«Αν αυτή η καλή χρονιά συνδυαστεί και με καλή τιμή τότε θα μιλάμε για μια άριστη χρονιά», αναφέρει χαρακτηριστικά στον ΑγροΤύπο, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Καρδίτσας, κ. Βασίλης Γιαννάκος. Σε διεθνές επίπεδο, παρατηρείται άνοδος των τιμών. Ωστόσο το κλίμα παραμένει αρνητικό, με την Rabobank να εφιστά την προσοχή για μια πιθανή μείωση των εισαγωγών από την Κίνα. Πάντως όσον αφορά την ερχόμενη παγκόσμια παραγωγή, το USDA αναφέρει ότι σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να κυμανθούν τα αποθέματα βάμβακος, στο τέλος του 2013/2014, λόγω της καλής παραγωγής που αναμένεται σε Ινδία, Πακιστάν και Κίνα.



agrotypos.gr

Kομπίνα με πλαστά τιμολόγια σε... αγρότες των Τρικάλων!


Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες αγρότες της περιοχής, οι οποίοι καλούνται από το ΣΔΟΕ να πληρώσουν τη... λυπητερή για πλαστά τιμολόγια που εξέδωσαν απατεώνες-μεσάζοντες!...

Η υπόθεση κρατά από το 2008, ωστόσο χθες και σήμερα κλήθηκαν από την κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ στη Λάρισα αγρότες της περιοχής (αρκετές δεκάδες) προκειμένου να ενημερωθούν ότι πρέπει να επιστρέψουν το... Φ.Π.Α. μιας και τα τιμολόγια που έλαβαν ήταν πλαστά. Κεραυνός εν αιθρία για τους αγρότες οι οποίοι καλούνται σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία να.... πληρώσουν αυτοί, τις... απατεωνιές άλλων (οι οποίες έχουν βεβαιωθεί!!!). Οι μεσάζοντες είχαν έδρα την περιοχή του Δήμου Πύλης, ωστόσο είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους σε... όλη τη Δυτική Θεσσαλία!... Έφαγαν αυτοί καλά και... πληρώνουν τώρα άλλοι. Κι ως συνήθως στην Ελλάδα ο «αδύναμος κρίκος», στη προκειμένη οι αγρότες...


trikalavoice.gr

Δήμος Λαγκαδά - Ταχύτερη η διαδικασία αδειοδότησης των κτηνοτροφικών μονάδων


Από το Γραφείο Στήριξης Αγρότη και Κτηνοτρόφου του Δήμου Λαγκαδά ανακοινώνεται προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων Δημοτών, ότι σύμφωνα με... νέα απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη, η αδειοδότηση των κτηνοτροφικών μονάδων γίνεται ταχύτερη και πιο εύκολη, καθώς η πλειοψηφία αυτών απαλλάσσεται από την υποχρέωση διενέργειας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και αδειοδοτείται με μια απλή αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκόλυνση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Δήμου Λαγκαδά:

1. Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Λαγκαδά- υπεύθ. Κτηνοτροφίας & Αγροτικής Παραγωγής κ. Στραζέμης Δημήτριος 2394331029

2. Γραφείο Στήριξης Αγρότη & Κτηνοτρόφου κ. Πέτρος Καζηνέρης

Βόμβα στην ΕΑΣΗ – Ένταλμα σύλληψης του προέδρου της για χρέη προς το ΙΚΑ!


Του Γιώργου Λαμπράκη
Βόμβα στα θεμέλια της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου βάζει το ένταλμα σύλληψης που... εκδόθηκε κατά του προέδρου της ΕΑΣΗ Ανδρέα Στρατάκη! Αιτία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Ένωσης προς το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων οι οποίες ανέρχονται σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ και για τις οποίες το ΙΚΑ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, γεγονός που κινδυνεύει να τινάξει στο αέρα την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο πρόεδρος και η σημερινή διοίκηση της ΕΑΣΗ προκειμένου να ορθοποδήσει η συνεταιριστική οργάνωση και να σταθεί όπως πρέπει στο πλευρό των αγροτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr, τα ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκαν πριν από λίγες ημέρες από το ΙΚΑ, εξαιτίας των συσσωρευμένων οφειλών της ΕΑΣΗ, έναν σταυρό που κουβαλά στις πλάτες της η Ένωση από χρέη του παρελθόντος. Χρέη για τα οποία γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να ρυθμιστούν ώστε να καταστεί δυνατή και πάλι η έκδοση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για την Ένωση Ηρακλείου.

Οι υποσχέσεις

Παρά το γεγονός, πως η Τράπεζα Πειραιώς εδώ και μήνες έχει υποσχεθεί πως θα καταβάλει τα ποσά που οφείλει η ΕΑΣΗ στο δημόσιο (μετά και την μελέτη βιωσιμότητας που έχει εκπονηθεί για την λειτουργία της Ένωσης στο μέλλον) πέρασε αρκετός καιρός χωρίς να έχει γίνει καμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Το θέμα παραμένει μάλιστα σε εκκρεμότητα παρά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις που έχουν προηγηθεί μεταξύ της διοίκησης της Ένωσης Ηρακλείου και των εκπροσώπων της Τράπεζας Πειραιώς και τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί περί εισαγωγής του θέματος στην αρμόδια επιτροπή του τραπεζικού ομίλου για την σχετική έγκριση.

Εξυγίανση

Τα ασφαλιστικά μέτρα του ΙΚΑ και το ένταλμα σύλληψης κατά του προέδρου της ΕΑΣΗ κ. Ανδρέα Στρατάκη έρχονται σε μια κρίσιμη περίοδο για την συνεταιριστική οργάνωση και ενώ είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια εξυγίανσης. Και σε μια περίοδο μάλιστα όπου το συνεταιριστικό κίνημα βάλλεται από παντού, αλλά πρέπει παράλληλα να επαναδιεκδικήσει τον -χαμένο- πρωταγωνιστικό του ρόλο στα αγροτικά πράγματα του τόπου.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο το τελευταίο διάστημα, η Ένωση Ηρακλείου έχει καταβάλει τεράστια ποσά για την αποπληρωμή μέρους των οφειλών της. Συγκεκριμένα, έχει δοθεί το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ για οφειλές προς την εφορία, ενώ το ίδιο το ΙΚΑ έχει λάβει ένα ποσό που ανέρχεται στις 500.000 ευρώ. Ωστόσο, η ΕΑΣΗ δεν κατάφερε να αποφύγει αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη...
prismanews.gr

Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών στη Λαμία

Συνέδριο στο Κάστρο Λαμίας διοργανώνει στις 30, 31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.), με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.

Μέσω του συνεδρίου θα προβληθεί και θα αναδειχθεί η τοπική παράδοση, η γαστρονομία και συνακόλουθα οι τοπικές επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, η πανελλήνια διάσταση του συνεδρίου θα αποτελέσει ισχυρό πόλο έλξης όχι μόνο των αγροτών αλλά και γενικότερα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε θέματα αγροτικού επιχειρείν.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...