Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Αποστόλου: Ο Υπουργός ΑΑΤ χαρίζει τα λεφτά σε ΠΑΣΕΓΕΣ Neuropublic

ΣΧΟΛΙΟ του Β. Αποστόλου, βουλευτή Εύβοιας και συντονιστή θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, με αφορμή τη συνέχιση της καταβολής χαρατσιού για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ από τους αγρότες:

Σε περίοδο σοβαρών  περικοπών των κονδυλίων του  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων και πολύχρονης καθυστέρησης καταβολής των ενισχύσεων σε παραγωγούς, ο Υπουργός χαρίζει εκατομμύρια στην Ένωση ΠΑΣΕΓΕΣ - Neuropublic A.E. και ωθεί τους παραγωγούς να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία υποβολής Αιτήσεων ΟΣΔΕ 2013 μόνοι τους δια μέσω του διαδικτύου.

Με βάση καταγγελίες  παραγωγών από όλη τη χώρα, οι ΕΑΣ επιμένουν να απαιτούν την καταβολή εισφοράς από τους παραγωγούς, προκειμένου να υποβάλουν τις Αιτήσεις ΟΣΔΕ 2013, που σε κάποιες περιπτώσει ανέρχεται και στα 300 €. Σε αυτές τις καταγγελίες και στη σχετική ερώτηση (10781/20.05.2013) που υποβάλαμε, ο κύριος Τσαυτάρης απαντάει αόριστα «ότι σύμφωνα με τη σύμβαση ανάθεσης μεταξύ του ΥΠΑΑΤ και του αναδόχου (Ένωση ΠΑΣΕΓΕΣ - Neuropublic A.E.) οι Αιτήσεις ΟΣΔΕ 2013 υποβάλλονται δωρεάν από τους παραγωγούς δια μέσω των ΕΑΣ. Επιπλέον, όποια επιβάρυνση δεν είναι επιτρεπτή και σε περίπτωση που κάτι τέτοιο σημειωθεί, το ποσό της αμοιβής της ΕΑΣ μειώνεται αυτόματα κατά το ποσό που ελήφθη.» Δεν λέει όμως τίποτα για τα χρήματα που εκβιαστικά έχουν εισπραχθεί, δεν απαντάει στο πως προφυλάσσονται οι παραγωγοί από τις απαιτήσεις των ΕΑΣ, δε διευκρινίζει για το ποιος ελέγχει την εφαρμογή της σύμβασης και τα αποτελέσματα των ελέγχων που τυχόν έχουν γίνει.

Αντί όλων των παραπάνω ερωτημάτων που έχουν μείνει αναπάντητα, ο Υπουργός λέει στους παραγωγούς ότι όποιος δε θέλει να υποταχθεί στις ορέξεις των ΕΑΣ, ας πάει να κάνει μόνος του όλη τη διαδικασία υποβολής Αιτήσεων ΟΣΔΕ 2013 από το internet και τα λεφτά που έχει πάρει για το σκοπό αυτό η Ένωση ΠΑΣΕΓΕΣ - Neuropublic A.E. χάρισμά της.

Πρόκειται για μία  διαδικασία που όχι μόνο ταλαιπωρεί αλλά και λεηλατεί τον αγροτικό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...