Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Η νέα βιολογική κρητική ασπιρίνη

Ένα νέο λαμπρό επίτευγμα στον τομέα της φαρμακευτικής, παρουσιάστηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Πρόκειται για τη βιολογική ασπιρίνη Κρήτης, ένα νέο είδος ασπιρίνης που θα ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε έως τώρα για την προστασία μας από τη γρίπη.

Το νέο αυτό φάρμακο που παρασκεύασε ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με εμπνευστές τους καθηγητές ιατρικής Χρήστο Λιονή, Ηλία Καστανά και τον καθηγητή βιολογίας Στέργιο Πυρίντσο, αναμένεται να πάρει εντός του έτους την έγκριση του ΕΟΦ. Για την παρασκευή του φαρμάκου συνεργάστηκαν επίσης η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και η φαρμακοβιομηχανία Gallenica.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Επ’ αυτοφώρω σύλληψη 31χρονου για ληστείες σε συνεταιρισμό

Στη Νεμέα, συνελήφθη επ' αυτοφώρω, από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, προχθές βράδυ, ένας 31χρονος, ο οποίος αφού διέρρηξε τα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νεμέας αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

Κατά την σύλληψή του, οι αστυνομικοί βρήκαν στο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που επέβαινε το ποσό που είχε πάρει από το ταμείο της ΕΑΣ Νεμέας μαζί με διαρρηκτικά εργαλεία.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Συνάντηση Κ. Σκανδαλίδη - Γ. Κασαπίδη

Συνάντηση με αντικείμενο την πορεία της αγροτικής ανάπτυξης είχαν το πρωί ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης και ο τομεάρχης της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης, με πρωτοβουλία του πρώτου.

«Η συζήτηση ήταν πάρα πολύ χρήσιμη και ελπίζω ότι θα συνεχιστεί αυτή η γόνιμη συνεργασία και η αντιπαράθεση, όπου χρειάζεται, πάνω στα μεγάλα θέματα, γιατί η αγροτική πολιτική είναι εθνική υπόθεση», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Σκανδαλίδης.

«Η Ελλάδα δε βγαίνει από την κρίση χωρίς εθνική ανασύνταξη της γεωργίας, χωρίς ελληνική γεωργία», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Κασαπίδης επεσήμανε στον υπουργός ότι «παρατηρείται μία καθυστέρηση εδώ και 15 μήνες σε βασικά ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό πληθυσμό» και τόνισε ότι «το υπουργείο οφείλει να τρέξει αυτές τις προσπάθειες».


«Από πλευράς μας ως Νέα Δημοκρατία θα είμαστε αυστηροί, αλλά και γόνιμοι στην κριτική μας, σε θέματα και αποφάσεις του Υπουργείου που επείγουν και πρέπει να παρθούν άμεσα για το καλό της αγροτικής μας οικονομίας, για το καλό της πατρίδα μας», κατέληξε.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...